Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

Welke kabel moet ik kiezen?

Welke kabel moet ik kiezen?

Het oude netwerk kan je huidig internetgebruik niet meer aan: de verbinding hapert tijdens een online werkoverleg en grote bestanden downloaden duurt een eeuwigheid. Als je dit bekend voorkomt, is je netwerk toe aan een upgrade. Of misschien leg je in een nieuw pand voor het eerst een bekabeld netwerk aan. In beide gevallen sta je voor de keuze welke utp kabel je voortaan gaat gebruiken. 

✔ Voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
✔ Meer dan 100.000 tevreden particuliere en zakelijke klanten
✔ Uitstekende kwaliteit en garantievoorwaarden

Kies je niet-afgeschermde of afgeschermde netwerkkabels? CCA of 100% koper? Soepel of stug? En welke data- en doorvoersnelheid wil je? Klinkt ingewikkeld? Nee hoor! Als je duidelijk hebt waarvoor de internetverbinding wordt gebruikt, vind je makkelijk de beste internet kabel! Na het lezen van dit artikel weet je welke soorten utp-kabels er zijn en wat de beste utp kabel voor jouw specifiek internetgebruik is. 

 

Wil je snel starten met het aanleggen van een netwerk?

Handige snelstart set

Wat is een utp kabel?

Een utp kabel is een netwerkkabel die je gebruikt voor het aanleggen van telefonie- en computernetwerken. UTP is de afkorting voor Unshielded Twisted Pair. De kabel bestaat uit gedraaide aderparen die een standaard kleurcodering hebben. De kleuren zijn belangrijk voor het aansluiten van de kabel aan een stekker of een wandcontactdoos.  

 

De utp-kabel is streng genomen een niet-afgeschermde kabel.  Dat betekent dat de kabel geen afscherming heeft tegen elektromagnetische storingen. Echter wordt UTP meestal als verzamelbegrip gebruikt voor alle netwerkkabels, ongeacht de afscherming. En ook de benamingen internetkabel, ethernetkabel of twisted pair kabel worden als verzamelbegrip voor alle kabels gebruikt die data kunnen overdragen.   

Welke internetkabel heb je nodig?

Voor het aanleggen van internet- of telefoniebekabeling heb je een netwerkkabel nodig. Je hebt dan de keuze uit de niet-afgeschermde utp-kabel of de afgeschermde netwerkkabel, zoals de ftp (Foiled Twisted Pair), stp (Shielded Twisted Pair) of s/ftp kabel. Daarnaast kun je ook nog verschillende doorvoersnelheden kiezen. Deze keuze hangt af van het doel van het netwerk.  

 

Het gebruiken van een afgeschermde ftp-kabel is belangrijk wanneer er in de buurt van de internetkabel nog andere COAX-, stroom- of krachtkabels liggen. Door het gebruik van folie in de ftp-kabel is de kans op storing in verbinding of data-overdracht (interferentie) kleiner dan bij een niet-afgeschermde utp-kabel.   

Wat is het verschil tussen utp- en ftp-kabels?

Het gebruiken van een afgeschermde ftp-kabel is belangrijk wanneer er in de buurt van de internetkabel nog andere COAX-, stroom- of krachtkabels liggen. Door het gebruik van folie in de ftp kabel is de kans op storing in verbinding of data-overdracht kleiner dan bij een niet-afgeschermde utp kabel.

Uitleg van aanduidingen

De constructies van kabels worden aangeduid met letters. Hieronder leggen we het verschil tussen de utp-, ftp- en stp kabel uit.

U - Unshielded: zonder afscherming.

F - Folie: afscherming met folie om de aderparen.

S - Gevlochten: de aderparen zijn afgeschermd met gevlochten metalen.

 

Bij afgeschermde aderparen zijn er nog twee varianten:

UTP – de aderparen zijn niet afzonderlijk afgeschermd.

FTP – de aderparen zijn afzonderlijk afgeschermd met folie.

 

Met deze aanduidingen maken we varianten:

U/UTP: zonder afscherming van aderparen en zonder afscherming per afzonderlijk aderpaar.

F/UTP: aderparen voorzien van aluminiumfolie, maar zonder afscherming per afzonderlijk aderpaar.

S/FTP: alle aderparen zijn beschermd met gevlochten metaal en iedere afzonderlijke aderpaar is afgeschermd met aluminiumfolie.

 

Ter verduidelijking hiervan, staan hieronder de variaties afgebeeld.

Doorsnede utp kabelOpbouw u/ftp kabel

Opbouw s/ftp kabelOpbouw f/utp kabelOpbouw sf/utp kabel

En elk van deze kabelvarianten heeft een eigen specifieke snelheid. Deze specificatie duiden we aan met Cat.

Ter verduidelijking van de specificatie samenstellingen, staat hieronder een tabel.

Oude naam 

Nieuwe naam 

Kabel afscherming 

Aderparen afscherming 

UTP 

U/UTP 

geen 

geen 

STP 

U/FTP 

geen 

folie 

FTP 

F/UTP 

folie 

geen 

S-STP 

S/FTP 

vlechtwerk 

folie 

S-FTP 

SF/UTP 

folie, vlechtwerk 

geen 

Het verschil tussen Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7

De vuistregel voor de snelheid van een internetkabel is: hoe nieuwer/hoger de categorieaanduiding, hoe sneller de kabel. Hieronder staan de soorten internetkabels.

Categorie kabel 

Cat5e 

Cat6 

Cat6a 

Cat7 

Snelheden tot 

1000 Mbit/s 

1000Mbit/s 

10.000 Mbit/s 

10.000 Mbit/s 

Geschikt voor netwerk 

Gigabit

Gigabit

10-Gigabit

10-Gigabit

Doorvoersnelheid*  

100mhz 

250mhz 

500mhz 

600mhz 

Hoe hoger het mhz* getal is, hoe meer data er tegelijkertijd verwerkt wordt.

Welke snelheid heb je nodig?

Welke type netwerkkabel en doorvoersnelheid je nodig hebt, is afhankelijk van de situatie waarvoor je de netwerkkabel gebruikt. Hieronder schetsen we drie situaties waarin we een onderscheid maken in doorvoersnelheden.

 

Thuisnetwerk: maak je in je eentje of met het gezin gebruik van de internetkabel? Dan volstaat in de meeste gevallen een Cat6-kabel. Worden er veel films gedownload, series gebingewatcht en games gespeeld? Dan raden we aan om voor de Cat6a te gaan, omdat de doorvoersnelheid net wat extra's biedt.

 

Laadpaal: ben je van plan om thuis of op kantoor een laadpaal te plaatsen, is het verstandig om naast de stroomkabel ook direct een datakabel te leggen. Ook maak je nu nog geen gebruik van een slimme laadpaal met load balancing, is dit wél de toekomst. Hiervoor gebruik je het beste een afgeschermde (S/FTP) Cat6 grondkabel.

 

Thuiswerkplek en Mkb-bedrijven: moet de netwerkaansluiting grote up- en downloads kunnen verwerken van verschillende medewerkers? Of moet jij een belangrijke Teams-vergadering bijwonen vanaf zolder terwijl jouw zoon of dochter aan het gamen is? Dan heeft de netwerkkabel veel data te verwerken op één moment. Voor dit soort situaties raden wij de Cat6a kabel aan.

 

Grotere bedrijven en IT-netwerken: zit je met een grote groep mensen te werken op een netwerk? Denk aan klantenservice, sales, inkoop en IT? Dan moet het netwerk hard werken om snel en zonder storingen alle data door te zetten. Met een Cat7 kabel kan je netwerk deze uitdagingen aan en ben je klaar voor de digitale toekomst.

 

Wat misschien al opvalt, is dat de Cat5 kabel niet wordt toegelicht. Met de 3-, 4- en 5G netwerken van tegenwoordig, is de Cat6 de standaard geworden. De Cat6 kabel haalt snelheden tot 1GB per seconde met een doorvoersnelheid van 250 mhz. Daarmee is dit een Cat6 kabel de perfecte kabel voor een thuisnetwerk.

 

Maar, wil je je voorbereiden op het netwerk van de toekomst? En is dit het moment waarop je een internetkabel moet leggen voor langere tijd? Dan kun je voor de zekerheid alvast de Cat7 netwerkkabel kopen.

Voldoende info?

Als je nu al je keuze hebt weten te maken, dan vind je hieronder alvast enkele categoriëen utp kabel.

 1. Cat5e Internet Kabels

  Cat5e internet kabels voor Gigabit netwerken    1000 Mbit/s  -  100mhz

 2. Cat6 Internet Kabels

  Cat6 netwerkkabels voor Gigabit netwerken    1000 Mbit/s  -  250mhz

 3. Cat6a Internet Kabels

  Cat6a internetkabels voor 10 Gig netwerken 10.000 Mbit/s  -  500mhz

 4. Cat7 Internet kabels

  Cat7 netwerk kabels voor 10 Gig netwerken 10.000 Mbit/s-1000mhz

CCA of 100% koper netwerkkabel kopen

De snelheid van het doorvoeren van signalen is afhankelijk van de geleider. Je hebt keuze uit CCA of 100% koper geleider. Een Copper Clad Aluminium (CCA) draad bevat een koperen draad, maar heeft een aluminium kern. Bij een 100% koper netwerkkabel is (zoals de naam al zegt) alles van koper. De CCA-kabel ziet er aan de buitenkant hetzelfde uit als een koperen netwerkkabel. Maar de koperkabel heeft 5 belangrijke voordelen.

 

 • Een koperkabel behoudt zijn flexibiliteit langer.
 • Kleinere kans op kabelbreuk.
 • Een koperkabel geleid de signalen beter.
 • Direct current (gelijkstroom) weerstand is lager.
 • Voldoet aan de ANSI/TIA-568-B2-1 standaard.

Om het maximale uit een UTP-kabel te halen, mag de maximale weerstand niet meer zijn dan 9,38 Ohm DC per 100 meter bij een draaddikte van AWG24 (0,205mm²). Koper is in staat om dit te behalen. Hiermee biedt een 100% koper kabel een optimaal haalbare snelheid en betrouwbaarheid voor de betreffende UTP categorie.

De CCA-netwerkkabel is een goedkopere variant, wat ook meteen het belangrijkste voordeel is van deze internetkabel. Kies je voor de CCA-kabel? Overweeg dan of het hebben van een mogelijke lagere doorvoersnelheid en meer kans op zwak signaal problemen oplevert of niet.

 

Let op: gebruik je PoE (Power over Ethernet)? Dan adviseren wij altijd de 100% koper kabel te kopen.

Verschil CCA kabel - 100% Koper

Het verschil tussen een soepele of stugge kabel

Bij het kiezen van de juiste UTP-kabel moet je vooraf bedenken waarop je de netwerkkabel afmonteert. Want, dit is van invloed op het kopen van een soepele of stugge netwerkkabel. Een soepele of stugge kabel heeft alles te maken met de opbouw van de afzonderlijke aderen.

 

Wanneer je een UTP-kabel stript, zie je 8 kleine aderen. Wanneer je deze aderen afzonderlijk stript, zie je het verschil tussen soepel en stug. Een soepele kabel bestaat uit allemaal kleinere, koperen draadjes (op de foto linker kabel). Een stugge kabel bestaat uit één enkele, solide draad (op de foto rechter kabel).

Kwaliteit utp kabel      utp kabel soepel - utp kabel stug

 

Een UTP-kabel aansluiten

Het monteren van een UTP-kabel kan op twee manieren.

1. Aansluiten op de wandcontactdoos of patchpaneel

Bij het afmonteren van een internetkabel op een wandcontactdoos of patchpaneel is de stugge kabel geschikt. Deze kabel hecht beter op een LSA-strook en zorgt daarmee voor de best mogelijke verbinding. Voor het afmonteren van de stugge kabel gebruik je een LSA-tang.

 

2. Een RJ45 connector aansluiten aan de kabel

Bij het afmonteren van een internetkabel op een RJ45  tekker is de soepele kabel geschikt. De geleider van de RJ45 plug gaat namelijk volledig door de kern van de ader heen. Dit geeft de best mogelijke verbinding.

 

Let op: monteer nooit een RJ45 stekker op een stugge kabel. De connector komt slecht tot niet in contact met de solide aderen, waarbij het risico ontstaat dat de geleiders langs de kern schieten. Dit heeft een slechte verbinding tot gevolg. Wil je toch een RJ45 stekker op een stugge kabel monteren? Kies dan alleen voor de stekker die geschikt is voor de stugge kabel. Bekijk hier Cat6a connectoren voor de stugge kabel.

Snel starten? Onze adviezen voor een thuissituatie

Zoals je hebt kunnen lezen is er geen algemeen advies te geven over welke kabel en connectoren je zult moeten gebruiken voor jouw situatie. 
Maar op basis van onze veelvoorkomende vragen denken we dat je met onderstaande producten in een thuisomgeving snel aan de slag kunt.

Meer informatie nodig? We staan voor je klaar!

 1. DANICOM Cat6a internetkabel op rol 50m solid grijs LSZH (Eca) - onafgeschermd
  € 53,65 € 64,92
 2. Professionele toolset voor internetkabels
  € 34,53 € 41,78
 3. Cat6a internetdoos opbouw wit - afgeschermd
  € 15,73 € 19,03
 4. Cat6a internetkabel 1m zwart 100% koper - onafgeschermd
  € 2,56 € 3,10
 5. Cat6a internetkabel 5m zwart 100% koper - onafgeschermd
  € 7,57 € 9,16
 6. Danicom Trekveer Ø 6,6 mm kunststof 20 meter
  € 29,33 € 35,49

Over ons

Gratis professioneel advies

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over het kiezen van de juiste UTP kabel voor je netwerk? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

Kwaliteit én 5 tot 25 jaar garantie

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Onze kabels hebben een garantietermijn van 5 jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.

Snelle verzending voor 16:00 uur

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.

Opmerkingen
Mendel 2024-01-19 23:16:30
Hoi, ik heb Cat6A S/FTP gekocht, stugge kabel. Nu hoor ik overal geklaag over aardlussen als je S/FTP in een woonhuis gaat installeren. Toch noemen jullie het nergens in dit overzicht. Hoe zien jullie dit voor thuisgebruik? Of hebben jullie daar richtlijnen voor om de risicos in te schatten? Alvast bedankt.
[email protected] 2024-01-22 07:20:10
Aardlussen ontstaan als je meerdere verschillende apparaten op hetzelfde stopcontact hebt aangesloten. Dit heeft dus niet met met de SFTP bekabeling te maken.
Harrie van Eijndhoven 2023-11-27 20:39:16
Hallo . Ik wil van mijn woonhuis naar mijn schuur een stroomkabel en een UTP kabel aanleggen,voor zonnepanelen. Welke UTP kabel raden jullie aan om samen met de stroomkabel in te graven ? Gr Harrie.
[email protected] 2023-11-28 07:16:16
Hallo, Hiervoor adviseren we je een afgeschermde buitenkabel te gebruiken. Deze kun je hier vinden: https://www.utp-kabel.nl/buitenkabel/filter/afgeschermd-100_koper/
Hein 2023-05-29 07:41:55
Binnenkort over op glasvezel. Ik wil graag een cat 7 vanuit de meterkast naar de zolder trekken. Er loopt een goot vanaf de meterkast naar de zolder voor de stroomkabels van mijn zonnepanelen. Zou ik daar netwerkkabel ook doorheen kunnen leggen? Of heb ik dan zelfs met shielded UTP mogelijk nog interferentie? Welke kabel zou ik eventueel moeten nemen, of moet ik voor een ander alternatief zoeken?
Bjarne 2023-05-30 06:29:21
Hallo, Wanneer je een afgeschermde kabel neemt kun je deze naast een stroomkabel leggen zonder dat er interferentie optreedt. Let er wel op dat je de juiste connectoren kiest. De Cat7 kabels hebben allemaal een stugge kern, hiervoor heb je een speciale connector nodig.
Eduardo 2020-09-19 11:43:16
Hallo, Ik wil een +/- 20m coax kabel die ik niet gebruik vervangen door een cat6 kabel (koper kern). Aan een kant een muurpaneel in de slaapkamer, de andere kant gaat via een RJ45 plug in de router in de meterkast. Stug of soepel?!
Anita 2020-09-20 10:29:48
Beste Eduardo, Zoals ook te lezen in ons blog, "https://www.serverkast.com/blog/verschil-soepele-en-stugge-kabel.html", hieronder kort samengevat Gaat er aan beide zijden een connector afgemonteerd worden, kies dan voor een soepele kabel! Gaat de kabel aangesloten worden op een LSA-strook van bijvoorbeeld een patchpaneel of wandcontactdoos, kies dan voor een stugge kabel! Succes, Anita
Anita Banasiak 2020-06-30 22:42:16
Ik zoek een advies. Voor camera systeem en alarm heb ik FTP 6a gelegd maar bij bewakingfirma zeggen ze dat er moet UPT 5e zijn. Gaan de cameras en alarm werken op FTP 6a???
Baer 2020-07-01 06:28:29
Beste, De cat6 FTP kabel is een verbeterd substituut, dit moet dus gewoon naar behoren werken. Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd, Baer DSIT
CJMoerman 2020-06-19 16:42:08
Ik moet van de meterkast twee kabels naar verschillende kamers leiden. Cat 5 of cat6 maakt denk ik mijn situatie (aansluiten van een laptop) niet echt veel uit. Over een aantal maanden krijgen wel glasvezelaansluiting. Welke kabel kan ik het beste nemen soepele 5 of 6 met koperen kern. Zo ja welke is dat dan in het assortiment? Ik zie door bomen de juiste kabel net.
Baer 2020-06-22 08:25:36
Beste, Ik raad u aan even contact op te nemen met onze binnendienst. U kunt hen bereiken op 0748526448. Met vriendelijke groet, Baer DSIT
John Matrak 2020-06-16 12:58:25
Hoi, Welke utp-kabel heb ik nodig om mijn pc en mijn modem met elkaar te verbinden? Afstand tussen pc en modem ongeveer 8 meter. Bedankt.
Baer Lenssen 2020-06-17 15:05:20
Beste, Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Hiervoor kunt u het beste even bellen naar onze binnendienst. Telefoonnummer 0748526448 Groet Baer
Rob 2020-05-02 09:26:56
Ik wil graag de beste internet kabel hebben voor mijn decoder die op 20 meter afstand staat . Watvis hiervoor het beste ?
Rudi De Sutter 2020-06-03 13:28:40
Voor die afstand en gericht naar de toekomst ben je het beste met een Cat7 kabel.
Lotte 2020-06-03 13:52:55
Beste Rob, Dan zou ik u adviseren om te kiezen voor de Cat7 kabel.
Orlando 2020-04-19 08:26:07
Wat vind je van de kabel Twin UTP-kabel Cat 6? En POE aansluiten in een dubbele wcd moeten de aders dan afgeschermd zijn?
Lotte 2020-06-03 11:44:16
Beste Orlando, Een twin UTP kabel kan ook prima gebruikt worden. UTP kabels die naast elkaar liggen hoeven niet afgeschermd te zijn tenzij deze naast een stroomkabel komen te liggen. Voor PoE dient altijd een 100% koperen kabel gebruikt te worden.
Pim 2019-08-21 16:47:22
Kan iemand een toelichting geven op AWG codering. Soms staat er AWG23/7 en soms AWG23/1. Wat AWGxx betekent is bekend maar de toevoeging zie ik nergens uitgelegd.
Baer 2019-08-26 10:08:25
Beste, Dat is inderdaad nergens vermeld. het cijfer na de/ geeft bij /1 aan dat de kern van de ader uit een draadje bestaat. ik hoop u zo voldoende geholpen te hebben, Baer| DS-IT
nkamp 2019-07-23 20:53:45
Hallo, Ik heb een jaar of 15 geleden netwerkkabels in het huis aangelegd met de truuk "1 UTP kabel = 2 aansluitingen (per 4 aders, in de tijd van 10/100 Mb). Nu wil ik alles vervangen door min. cat 6 of cat 7. Ik heb glasvezel van de KPN. Momenteel heb ik ook een proef lopen met Ziggo. Zij gebruiken COAX CS9, wat voor mij nogal verassend is, ik had verwacht dat alles wel op UTP zou zijn aangesloten. Momenteel gebruik ik WCD's van "PANDUIT CJ588IW/ZY Mini-com, Pan-Jack. Category 5E". Hiermee kon ik bv. 2UTP aansluitingen en coax aansluiting in afmonteren in één WCD. Mijn vraag is: Nu ik het wil vervangen kan ik cat7 op die PANDUIT WCD aansluiten? Of heeft CAT7 een veel dikkere kern dan CAT 5/6 zodat ik voor CAT7 ook andere WCD moet monteren? Momenteel heb ik CAT6 en CAT5 in gebruik, die ik op de PANDUIT WCD kan aansluiten. Ivm. de buis is de CAT7 een (veel) dikkere kabel dan bv. CAT6? (De kabels liggen in een buis zonder 220V kabels.) Voor TV, heeft coax dan een betere overdracht dan UTP? (Ik heb geen 4K tv oid.) Ik heb voor de test met Ziggo nog een "oudere/dunnere" Coax kabel liggen mbt. de radio/tuner. Uit mijn boxen hoor ik nu een bepaalde brom. De monteur gaf aan dat dit in de connectoren zit. Zou kunnen, maar dat betekent dus dat als ik de overstap maak overal weer Coax moet trekken... Met vriendelijke groet, Nico Ps. waarom laten jullie de reactie's niet anders sorteren, de jongste bovenaan en de oudste onderaan?
Carolien 2019-07-24 07:06:25
Beste Nico, Voor het aansluiten van een Cat7 op een wandcontactdoos bent u minimaal cat6a wandcontactdozen nodig. Een Cat7 kabel is inderdaad een dikkere kabel. De specifieke diameter van de kabel kunt u aflezen bij de gewenste kabel op onze site. De verbinding is altijd afhankelijk van een aantal factoren. Het is dus een mogelijkheid dat het in de connectoren zit. Voor verdere vragen helpen wij je graag verder per telefoon of e-mail.
J. Verweij 2019-07-18 22:21:01
Op dit moment is mijn modem Eperia Box V10 A aangesloten op de draadloze verbindingset DVS 650 ( die zit dus in een stopcontact ) met een 2 meter lange UTP Cat5E patch kabel. Echter door omstandigheden wordt de afstand tussen de experiabox en de DVS 650 een stuk verder weg . Ik heb nu tussen de Experia Box V 10 en de DVS 650 een UTP kabel nodig van ongeveer 15 meter lang . Deze komt als hij door de muur gaat ook nog langs 2 electraleidingen te liggen . Welke UTP kabel adviseert u mij voor deze nieuwe situatie ?
Baer 2019-07-19 08:10:21
Geachte, Om de kans op inferentie zo klein mogelijk te maken raad ik u aan om gebruik te maken van een SFTP kabel, deze is namelijk dubbel afgeschermd. Wij hebben deze kabel in diverse lengtes in cat6, cat6A en cat7. Mocht u verdere vragen hebben horen wij het uiteraard graag. Baer| DS-IT
Pim 2019-07-17 15:44:21
Ik krijg binnenkort een 16 kanaals NVR met POE aansluitingen (20Mbps/channel; max 12MP resolution). Toepassing in een woonhuis. Maximale afstand tussen NVR en camera's zal ca. 30 meter bedragen. Kabelaansluiting zal via RJ45 connectors geschieden. Kabels komen solo te liggen of naast een andere kabel van de NVR/camera. Welke kabels adviseert u?
Baer 2019-07-19 08:13:04
Beste, Ik raad u aan om een Danicom cat6 FTP kabel te gebruiken, deze kabel is ook geschikt voor PoE. Dit type kabel hebben wij vanaf 50 meter, zowel met een soepele- en een stugge kern. Bij verdere vragen horen wij het uiteraard graag. Baer| DS-IT
Kees 2019-01-06 15:34:10
Er is eindelijk glasvezel aangelegd in de straat. Binnenkort wordt de aansluiting een feit. Vanuit de Wifikast in de meterkast wil ik een wifikast op de deel (woonboerderij) aanbrengen om achterin Wifi te hebben. Moet ik dat dan met glas doen of met 100% koper? Welke kabel is geschikt als hij langs een kabel loopt die er voor de zonnepanelen ligt.
Carolien 2019-01-16 07:58:07
Beste Kees, Een thuisnetwerk wordt over het algemeen nog steeds aangelegd middels UTP bekabeling. Gebruik hiervoor dan wel een kabel gemaakt van 100% koper en een afgeschermde variant (FTP of SFTP)
Jean Paul 2018-12-06 17:39:30
In een leiding die van de meterkast naar boven gaat zitten meerdere netwerkkabels in de zelfde leiding. De kabels betreffen CAT 5E UTP kabels en zijn waarschijnlijk tussen de 5/10 meter lang. Wij hebben een abonnement van 200MB/S en ik vroeg me af in hoeverre die meerdere kabels in een buis aantasten aan qua internetsnelheid en moet ik deze vervangen door FTP of S/FTP of is dat overbodig? Groetjes Jean Paul
Carolien 2018-12-19 15:43:17
Beste Jean Paul, Meerdere UTP-kabels in dezelfde leiding zouden geen probleem moeten vormen voor de verbinding. U hoeft deze dus niet te vervangen.
Willian Hakkers 2018-11-14 19:49:07
Ik wil binnenkort een nieuwe kabel trekken onder de vloer alleen zit deze niet in een buis maar bungelt hij door de kruipruimte. Is een u/utp voldoende?
Carolien 2018-11-21 15:22:33
Beste Willian, Ligt de kabel alleen en zijn er geen externe stroomfactoren (magnetisch velden) aanwezig dan is een standaard UTP kabel voldoende. Ligt er wel een COAX, Stroom- of krachtstroomkabel, kiest u dan voor een afgeschermde kabel. (FTP/ SFTP)
van Ophoven 2018-09-24 18:09:46
ik wil een utp kabel trekken voor een poe camera. afstand is ongeveer 80 meter. De kabel ligt onder de grond in een buis. Ik heb nu een cat 5 liggen, maar mijn camera valt regelmatig uit. Wat kan ik het beste gebruiken?
Baer Lenssen 2018-09-25 09:55:19
Beste, Betreft de kabel een 100% koper kabel? Bij PoE is het bijna noodzakelijk deze kabel te gebruiken. Ook aangezien de lange lengte. Mocht u deze kabel al in gebruik hebben zullen we een aantal andere dingen uit moeten sluiten. Mocht u verdere vragen hebben hoor ik het graag.
Benny 2018-09-09 10:01:15
Ik ben op zoek naar een UTP-kabel met Power over Ethernet om buitencamera's op aan te sluiten. Ik wil dan ook het beste. Welke kabels raadt u mij aan. Ik heb tweemaal 10m en tweemaal 20m nodig. De bouwfirma vraagt telkens 79 euro excl btw PER kabel
Baer Lenssen 2018-09-10 08:30:27
Beste, Bij het gebruik van POE raad ik u een 100% koper kabel aan. Graag wil ik u doorverwijzen naar de volgende link: https://www.utp-kabel.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=UTP+CAT6+20m+100%25+koper&r4q_hidecart=0&r4q_quote_enabled=3127&r4q_hidecart=0&r4q_quote_enabled=3134&r4q_hidecart=0&r4q_quote_enabled=3118&r4q_hidecart=0&r4q_quote_enabled=3110. Wel kan het zijn dat het een buitenkabel betreft bij het bouwbedrijf, mocht de bovenstaande link u nog niet voldoende hebben geholpen hoor ik graag van u. Met vriendelijke groet, Baer
annick 2018-07-28 22:39:16
Hallo, ik wil buiten een bekabeld netwerk leggen welke utp kabel leg ik het best vanuit de modem (in huis) -> naar beneden in de kruipruimte -> om zo naar boven te komen wat buiten is (+-10meter)?
Carolien 2018-07-30 07:40:55
Beste Annick, In dit geval kun je het beste gebruik maken van een buitenkabel. Een buitenkabel bevat een PE-mantel die de kabel beschermt tegen diverse weersomstandigheden.
Jurgen Bus 2018-07-12 15:07:27
Goedemiddag, Ik wil graag een cat 6a patch kabel gebruiken om een acces point op zolder aan te sluiten. Ik heb vrij ruime gaten in de vloeren maar moet nog 1 gat boren. Hoe wijd moet een geboord gat zijn om ook de connctor door te voeren? Met vriendelijke groet, Jurgen Bus.
Carolien 2018-07-17 07:28:58
Beste Jurgen, Met een gat van 1,5 cm moet dit lukken.
Guido 2018-07-12 13:53:38
Hallo, Ik wil kabels trekken met aan de ene zijde een wcd met 2 aansluitingen en aan de andere zijde een stekker. Welke kabel moet ik dan hebben?
Carolien 2018-07-17 06:41:02
Beste Guido, Voor het monteren van een wcd bent u een stugge kabel benodigd. Voor de beste verbinding adviseren wij aan de andere zijde ook een wcd of patchpaneel te monteren om vervolgens door te lussen met pachtkabels. Indien u toch een stekker wilt monteren kiest u dan voor een stekker geschikt voor stugge kabels.
Jannes 2018-03-25 14:04:31
Goedendag, Ik heb hierbij een vraag met betrekking tot het uitkiezen van de juiste type UTP kabel. Ik heb overal in de muren aparte installatieleidingen zitten van Coax, telefoon, netwerk en elektra. Deze installatieleidingen zitten relatief dichtbij elkaar in de muren, maar ze hebben met elkaar geen verbinding, met uitzondering van de buis van het netwerk. Daar zullen er twee UTP kabels erdoorheen gaan. Het betreft een volledig nieuwe installatie in een buis van 16mm. Het netwerk, Coax en de telefoon installatieleidingen worden in de cv-kast geplaatst en niet in de meterkast. Heb ik eigenlijk een UTP kabel nodig met bescherming of een gewone standaard kabel? Met vriendelijke groet
Martijn 2018-03-26 07:35:17
Beste Jannes, In deze situatie zou ik toch kiezen voor een afgeschermde kabel. Ondanks dat alle verschillende kabels door door een eigen buis (van plastic) lopen, liggen ze waarschijnlijk dichtbij genoeg om voor interferentie te kunnen zorgen met een niet afgeschermde UTP kabel.
bruno 2018-03-10 14:28:05
Hallo, Ik ga een UTP kabel trekken vanaf mijn modem naar een switch boven in huis. Om er gemakkelijk te geraken moet ik wel een hele weg afleggen via kruipruimte(droog) en zolder, een totale lengte van 35m. Doel is overal in huis internet en digitale TV. Welke kabel gebruik ik het best? Cat5e of 6? AWG 24, 26 of 28?? er zal geen interferentie zijn met andere kabels. Bedankt!
Martijn 2018-03-12 08:45:48
Beste Bruno, In deze situatie zou ik Cat6 aanraden, deze kan een hogere bandbreedte aan dan Cat5e. Gezien de afstand is het belangrijk om te kiezen voor een kabel met 100% koperen kern om er zo zeker van te zijn dat de optimale snelheid behaald wordt. Hoe lager de AWG waarde, des te beter de kabel. Maar ik zou me er in deze situatie niet blind op staren. Als de kabel ook via een meterkast loopt zou ik wel kiezen voor een kabel met afscherming.
Ben Zandstra 2017-12-11 12:35:31
Goedendag, binnen bedrijven moet toegepaste netwerk (en andere vaste bekabeling) voldoen aan de halogeenvrije normen. Voor groot brandrisico valt dit onder CCA kabel. Is dat dan het zelfde als de CCA kabel die hierboven wordt besproken (met 40 % demping voor POE zaken) of heeft dit niets met elkaar te maken ?
Martijn 2017-12-11 15:45:51
CCA (Coper Cladded Aluminium) waar wij over spreken heeft te maken met de demping en niets met CPR. We praten hier over een kabel met een aluminium kern en een koper legering, een goedkoper alternatief voor de 100% koper kabels. Wij kunnen wel kabels leveren die voldoen aan bepaalde CPR classificaties.
Bdwn 2017-11-27 19:54:55
Goedenavond, Ik ga wisselen van provider en daarom mijn Coax kabel wegdoen. Deze wil ik vervangen door een UTP kabel (Cat 6). Ik wil 1 kabel trekken van meterkast naar TV-meubel (+- 25 meter). Ik gebruik daarvoor de oude leiding waar de Coax kabel inlag (nieuwbouwhuis, dus eigen leiding). Kan ik dan een gewone UTP kabel gebruiken of eentje met 100% koper? Ik ga geen wandcontactdoos plaatsen, maar laat de kabel vanuit de muur rechtstreeks naar een switch lopen welke vervolgens weer uiteen valt in een kabel voor Telfort kastje (TV), kabel voor gameconsole en kabel voor Sonos (laatste 3 wil ik dan verbinden met een 0,5m cat 6 kabel (moet dat een 100% koper kabel zijn, omdat dat er er 2 stekkerdozen in de buurt zit?). Ik hoor het graag, zodat ik de juiste kabels kan bestellen. Alvast bedankt!
Daniel 2017-12-05 08:17:16
T.b.v kwaliteit adviseren wij altijd om voor 100% koper te kiezen.
Klaas Maat 2017-11-09 12:50:54
Ik heb een verbinding van 20 mtr tussen de TV-ontvanger en het modem. Welke kabel is dan het meest geschikt? De kabel loopt door de kruipruimte.
Martijn 2017-11-09 13:34:59
Beste Klaas, Ik zou in dit geval een Cat6 U/UTP-kabel op rol aanraden (DS-UTP6CU50-GRY). Komt de kabel in de buurt te liggen van een stroom of COAX kabel dan kunt u beter kiezen voor een F/UTP op rol (DS-FTP6CU50-GRY) om eventuele storingen te voorkomen. Ik ga er nu wel vanuit dat de kruipruimte niet extreem vochtig is, want dan kunt u hest best kiezen voor een buitenkabel. Voor een kabel op rol heeft u nog wel twee losse connectoren (art. nr. Cat6_UN voor U/UTP of CAT6_SHI voor F/UTP) nodig om af te monteren aan de kabel. Een krimptang en kabelstripper zijn nodig om de connector aan de kabel te monteren.
Tim 2017-10-27 19:28:29
Ons wifi netwerk heeft redelijk wat last van de buren dus wil ik meer kabels trekken. Afstand 50 meter, langs de elektrameterkast via de zolder waar isolatie en bewakingssysteem staat. Er zijn reeds Cat5E kabels aanwezig op dat traject. Buiten computer en router sluit ik er ook de digibox (tv) op aan. Welke kabel neem ik nu best? Dank u!
Carolien 2017-10-30 10:15:26
Beste Tim, Aangezien er al Cat5e kabels aanwezig zijn kan deze ook gebruikt worden voor bovenstaande toepassing. Let wel op dat een afgeschermde kabel (FTP of SFTP) gebruikt wordt aangezien de kabel langs de elektrameterkast gelegd wordt.
Annemiek 2017-10-06 07:23:25
Hallo, Ik heb UTP aansluitingen in de kamer van de kinderen laten aanleg (nieuwebouwhuis) en 1 in de woonkamer. CAT6 aansluintingen hebben 45 euro meerprijs. De kids hebben iedere 1 labtop. Heeft een cat6 aansIuiting nog meerwaard (tov CAT5e)? Moet ik de snelweg van het voorbeeld hierboven zien als het hele huis, of is iedere kamer/UTP aansluiting 1 snelweg?
Carolien 2017-10-06 12:37:07
Beste Annemiek, Een Cat6 kabel heeft een hogere doorvoersnelheid dat betekent dat er meer date over één kabel kan. Het voorbeeld met betrekking tot de snelweg gaat over één kabel, niet het gehele netwerk. Het verschil is niet dermate groot waardoor een meerprijs van 45 euro wel extreem is.
Harma 2017-09-07 09:33:59
Als ik internet en tv in mijn tuinhuis wil aanleggen? Wat raad je me dan aan? Welke kabels (coax en utp denk ik?) bij ingraven en welke als ik het ophang aan palen en bomen? De afstand is ongeveer 10 meter
Carolien 2017-09-11 08:58:27
Beste Harma, Voor het aanleggen van een kabel los in de grond of in de buitenlucht heeft u specifiek een buitenkabel nodig. Voor de specificaties verwijs ik u graag door naar ons blog: welke kabel moet ik kiezen? https://www.utp-kabel.nl/blog/welke-kabel-moet-ik-kiezen.html
rikus kloosterhuis 2017-09-01 17:09:37
geachte, ik zoek een utp kabel voor data transfere van een audiomixer naar het toneel, waar moet ik op letten. protocol is DANTE en of REAC en de kabel dient weer op andere locaties te worden gebruikt.
Carolien 2017-09-05 06:53:54
Beste Rikus, In dit geval is een protocol niet van toepassing. Volgens het OSI model valt de fysieke verbinding in de Layer 1 de “Physical layer”. De protocollen (zoals UDP, TCP maar ook DANTE of REAC) komen pas bij Layer 4 aan bod, de “Transport Layer”. Kort gezegd, de verbinding die je maakt met een UTP kabel heeft niets te maken met het protocol dat je eroverheen stuurt. Wel zou ik in de audiovisuele wereld altijd een 100% koperen kabel met afscherming adviseren.
rob 2017-08-08 12:11:26
wegens slechte snelheden draadloos wifi netwerk (2 laptops en 3 consoles) werd ons geadviseerd zoveel mogelijk thuis te bekabelen (ipv powerlines en devolo's etc) als ik goed begrijp heb ik voor internet dus niet co-ax nodig maar wel RJ45. Ik lees dat iedereen utp legt voor internet in huis maar kan ik ook PE14 gebruiken in de muren ipv cat6 sf/utp ? spaart moeite want dan maar één soort kabel overal. vooral van belang om dus overal 100m/s te behouden owv gelijktijdig online gamen of in combinatie met netflix
Carolien 2017-08-09 10:04:09
Beste Rob, Coax (PE14) wordt gebruikt voor het aansluiten van audio en video. Voor het verkrijgen van internet op diverse apparaten bent u een UTP kabel benodigd, zoals de Cat6 SF/UTP. Op deze kabel kunt u de RJ45 connectoren op aansluiten en zodoende de apparaten aansluiten op het netwerk.
Arjan 2017-06-03 12:22:39
Heb op dit moment een cat 5e kabel in mijn muur zitten, en deze geeft een hoge snelheid, die voor mij op zich prima is, echter als ik mijn streaming mediaspeler bedraad aansluit, krijg ik veel meer haperingen in mijn beeld als op WiFi. Ben vanaf mijn acces point op de tweede verdieping met een cat6 kabel naar mijn streaming media player gegaan, zou daar iets mis zijn gegaan? Kan ik vanaf mijn acces point gewoon met een cat 6 kabel werken? Ook al komt deze via de muur met een cat 5e kabel naar de eerste verdieping? Of moet ik allemaal cat 5e gebruiken om het goed te laten werken? En is het dan raadzaam om alle kabels te vervangen door afgeschermde kabels met een 100% koperen kern? De kabel in mijn muur kan ik helaas niet vervangen, en het bedrijf dat de kabel voor mij heeft getrokken reageert niet meer.
Carolien 2017-06-06 12:53:24
Beste Arjan, Als de aanvoer Cat5e is, zal hier waarschijnlijk het probleem liggen. Ons advies is alles te vervangen voor een goede en degelijke Cat6 kabel gemaakt van 100% koper.
Rudi De Sutter 2017-04-22 14:46:30
Ik heb een UTP of FTP kabel nodig van 40 meter. Welke afgeschermede kabel kan ik het beste kopen zowel voor computer als voor TV en bewakingscamera's?
Carolien 2017-04-25 08:26:38
Beste Rudi, Een Cat6 kabel (FTP) zal hiervoor voldoende zijn. Indien de bewakingscamera’s middels power over ethernet gevoed worden, kies dan voor een 100% koper kabel.
Gert Huygens 2017-04-08 09:37:23
Ik heb een connectbox van Ziggo 300mbit rechtstreeks verbonden met een Androidbox via een cat6 kabel bij streamen toch nog vaak haperingen zou een cat7 kabel hier verbetering in kunnen brengen?
Carolien 2017-04-10 07:21:59
Beste Gert, Een Cat7 kabel zou hier in principe geen verbeteringen in kunnen brengen. Een Cat6 kabel zou gewoon 1Gb p/s moeten kunnen verwerken.
Tom van Weerd 2017-03-22 13:25:38
Als ik in meerdere kamers een wandcontactdoos wil plaatsen kan ik dan vanuit de eerste doos de kabel doorlussen of moet ik vanaf de switch voor iedere doos een nieuwe kabel leggen?
Carolien 2017-03-24 11:31:26
Beste Tom, Voor elke wandcontactdoos dien je nieuwe kabels te leggen. Wanneer je allebei de poorten van een wandcontactdoos wilt gebruiken ben je 2 stugge kabels nodig. Voor het afmonteren van de wandcontactdozen aan de ene zijde van de kabel, kun je het beste de andere uiteinde van de kabels afmonteren op een patchpaneel. Via het patchpaneel kunt u de kabels doorlussen naar de switch met behulp van patchkabels.
rene 2017-03-17 20:19:08
Ik heb thuis Ziggo maar wil op korte termijn een IP kodikastje lenen van een maat van me om te proberen. Welke kabel zou U mij adviseren? de UTP cat 6.of de UTP cat6A kabel....???
Carolien 2017-03-20 08:24:01
Beste Rene, Hiervoor is een Cat6 kabel voldoende
john 2017-03-03 23:54:52
Welke utp kan ik het beste gebruiken voor een mediabox?
Carolien 2017-03-07 10:27:30
Beste John, Gebruik hiervoor een Cat6 UTP kabel gemaakt van 100% koper.
nick 2017-03-03 19:30:20
ik wil van mijn ziggo modem naar een degelijke wifi router gaan. welke kabel is de beste, de afstand van het modem naar de router zal ongv 10 meter gaan bedragen mvg
Carolien 2017-03-07 10:26:28
Beste Nick, Je kunt hiervoor een Cat6 UTP 100% koper kabel voor gebruiken. Indien er een stroomkabel of COAX kabel naast komt te liggen kunt u het beste een afgeschermde Cat6 kabel gebruiken (SFTP), deze is wel wat dikker en stugger.
Fem 2017-03-01 16:05:40
Als de ene kant van de kabel op een rj45 stekker moet worden aangesloten in een ziggo moden en de andere kant op een dubbele LAN kasje in de muur, neem ik dan een stugge of flexibele kabel?
Carolien 2017-03-02 14:38:20
Beste Femke, Wanneer je aan beide kanten van de kabel een RJ45 stekker/ connector gaat monteren, kies dan voor een flexibele/ soepele kabel. Indien een kabel wordt afgemonteerd op een wandcontactdoos of een patchpaneel, kies dan voor een massieve stugge kabel.
ad broekhuizen 2016-12-09 13:47:51
Als ik twee UTP kabels door een plastic electriciteits pijp leg, beïnvloeden die elkaar dan?
Carolien 2016-12-12 16:01:18
Beste, Nee, deze kabels zullen elkaar niet beïnvloeden. Het enige wat interferentie op de kabel kan veroorzaken is wanneer er een COAX of een stroomkabel bij de UTP kabel komt te liggen.
Sjekke 2016-12-13 21:38:26
Je mag wel kruisen ...
Ron van der Steeg 2016-11-11 10:06:24
Duidelijk en helder allemaal! De vraag die bij mij opkomt: Cat5, 6 en 7 hebben allemaal vier paren van twee draden die uiterlijk niets verschillen zo te zien. Waar zit hem de snelheidswinst nou in? Wat maakt het dat de cat6 sneller is dan de cat5? Kwaliteit van het koper?
Carolien 2016-11-14 12:04:49
Beste Ron, Dit heeft te maken met de twisting. Cat5e kabels hebben een bepaalde twisting, Cat6 kabels hebben een strakkere twisting en de aderparen zijn gescheiden door middel van een plastic kruis. Cat6a en Cat7 kabels zijn altijd PiMF kabels. PiMF staat voor: Pair In Metal Foil. Dit houdt feitelijk in dat alle aardeparen een aparte afscherming hebben. Zie ook de afbeelding in dit blog. De snelheidswinst tussen Cat5e en Cat6 kabels zit in de twisting en de dikte van het koper (AWG waarde). Bij Cat6a en Cat7 kabels heeft dit vooral te maken met de goede afscherming waardoor deze een hogere bandbreedte (500Mhz tot ca. 2000 Mhz) halen en daardoor een hogere doorvoersnelheid.
erwin 2016-08-14 11:08:27
heb mijn telefoon aansluiting in de meterkast nu heb ik de modem daar dicht bij staan maar moet een utp kabel hebben van de router naar de decoder van vodafone is er iemenad die weet holang de kabel moet zijn en welke ik het beste kan gebruiken.
Carolien 2016-08-15 13:42:51
Beste Erwin, U kunt hiervoor een Cat6 patchkabel gebruiken van 100% koper. Indien er een stroomkabel of een COAX kabel in de buurt van de netwerkkabel komt te liggen kiest u dan een afgeschermde kabel bijvoorbeeld de Cat6 SSTP/PIMF patchkabel. Wanneer u de kabel door een buis wilt trekken gebruikt u dan een kabel op rol. De lengte van de kabel is aan u om te bepalen, dat ligt eraan hoe groot de afstand is tussen de router en de decoder.
Jos 2016-07-15 08:20:42
Ik wil een Coax kabel én een CAT-7 kabel in één buis leggen. Ben bang dat dit problemen gaat opleveren. Bestaat er een gecombineerde kabel op de markt en kunt u deze leveren? Zo nee zijn er dan nog alternatieven bedenkbaar (draadloos is geen optie)?
Daniel 2016-07-15 12:03:53
Beste Jos, Dit wordt inderdaad lastig omdat de Cat7 installatie kabels vaak wel "pinkdikte" hebben. Wellicht een idee om standaard Cat6 te pakken? Dit is komende jaren ruim voldoende.
Red 2016-07-02 15:11:19
hoi een vraagje ik beschik op mijn net werk op 2x gigabit switch,welk wordt het tussen 100mhz of 250mhz en hoe bepaal ik in dit gevaal alvast bedankt..
Daniel 2016-07-07 09:47:06
Hallo, Zowel de Cat5e (100Mhz) als de Cat6 (250Mhz) kabels zijn geschikt voor 1Gb p/s. M.a.w: Deze functioneren beide prima op een gigabit switch. Het is de bandbreedte (doorvoer) wat het verschil maakt, niet de snelheid.
R. Schaller 2016-07-02 12:43:00
Hallo In de utp kabel die ik gebruik zitten er naast de 8 aderen ook nog een paar ijzeren draadjes. Moet ik deze als aarde gebruiken in het patchpaneel ....daar waar ik ook de buitenkabel vastklem? Graag een reactie
Daniel 2016-07-07 09:45:31
Hallo, Dit is inderdaad je aarde draad, en deze kan onder het metaal van FTP patchpaneel worden bevestigd
Patrick 2016-06-16 15:27:09
Ik heb de kabels redelijk dicht langs de stroom liggen. Dan zou ik dus shielded kabels moeten pakken. Wat is dan beter, S/FTP met een folie om het aderpaar of SF/UTP met folie om alle aders samen (mooiste zou F/FTP zijn maar die hebben jullie niet?)
Carolien 2016-06-17 07:08:41
Beste Patrick, Cat6a is de beste optie. Hierbij zijn zowel de aderparen afzonderlijk als de hele kabel voorzien van een folie, dus afgeschermd.
sander 2016-02-04 13:07:10
Kleine vraagje, ik heb voor de stugge kabel gekozen en alles loop door mijn huis naar vaste cat6a inbouw dozen. Maar hoe sluit ik de andere kant het best aan? Kan dat gewoon met de massieve kabel op een switch worden aangesloten?
Daniel 2016-02-04 13:12:30
Dit wordt lastig.. als je een goede tang hebt kan je deze aansluiten op een connector. Wat een mooiere verbinding is om via een Keystone te doen, of met ook een doosje aan de andere kant
Niels 2017-11-22 11:29:26
Ik stel voor een dikke zwarte kabel
Rilana 2016-01-15 19:32:38
Wij hebben een 100 mbit verbinding en willen deze gaan splitten zodat de kids ook tv op hun kamer hebben. Klopt het dat als je snelheid 100 mbit is, je ook geen kabel hoeft te hebben die meer als 100 mbit doorlaat? Het gaat immers niet sneller als 100 mbit, toch? Waarom is koper beter als zonder?
Simon le Bon 2015-12-23 10:09:41
Misschien is het handig om te vermelden dat in huizen de kabels meestal korter dan 15m zijn. Een goede CAT5e kan dan zelfs 10Gbit aan. Ook CCA kabel doet het prima bij korte lengtes, de kans op problemen wordt groter met de lengte.
Matthijs 2015-12-08 13:17:38
Hoe weet ik welke type kabel ik moet gebruiken voor de verbinding tussen een XS4ALL FritzBox en een Netgear prosafe GS108 switch? Ik heb net een huis laten bouwen en ben aangesloten op glasvezel. Ik gebruik een 8 poort switch om de vaste internetverbindingen in mijn huis aan te sturen.
Daniel Spijker 2015-12-08 16:20:40
Wij adviseren in principe altijd minimaal een Cat6 kabel. Indien u kiest voor kwaliteit kiest u dan voor onze SSTP PIMF kabels, deze zijn namelijk 100% koper!
FVD 2015-08-20 09:49:59
CAT7 kabels werken die met alle computers en routers, zonder problemen?
Daniel Spijker 2015-08-24 11:04:05
Beste, Dat klopt.. wij zijn trouwens druk bezig met ons nieuwe Cat7 assortiment. Deze wordt met enkele dagen geplaatst