Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Cat6 Internet Kabels

Cat6 internet kabel kopen?

CAT6 is een standaard gecertificeerde internetkabel door de Electronic Industries Association en Telecommunications Industry Association (algemeen bekend als EIA / TIA). De Cat6 internetkabel is de opvolger van Cat5e. Cat6 haalt snelheden tot 1000Mbit/s met een doorvoersnelheid van 250 MHz. Ten opzichte van Cat5e is de doorvoersnelheid (bandbreedte) meer dan verdubbeld, wat betekent dat er veel meer data tegelijkertijd door de kabel verzonden kan worden. Hierdoor zijn Cat 6 internet kabels geschikt voor zowel de veeleisende thuisgebruiker als voor professionele netwerken, met name als men kiest voor de 100% koper variant.

100% koper of CCA internet kabel?

Alleen de 100% koper Cat6 kabels zijn in staat de maximaal haalbare snelheden voor Cat6 te behalen. Dit komt omdat deze kabels zijn voorzien van volledig koperen aderparen in tegenstelling tot CCA bekabeling waar gebruikt wordt gemaakt van een aluminium geleider met enkel een dun koperen laagje. Koper biedt veel minder weerstand dan aluminium, waardoor alleen 100% koper internetkabels in staat zijn de optimale kwaliteit uit een internet kabel te halen.

Ruim assortiment Cat6 internetbekabeling

Bij internet-kabel.nl vind je een zeer ruim assortiment Cat6 internet kabels. Of je nu op zoek bent naar UTP (onbeschermde) kabels of S/FTP (afgeschermde) kabels, een patchkabeltje van een halve meter of Cat6 bekabeling op rol voor binnen of buiten, etc. Kies op deze pagina de juiste categorie en bestel voordelig online bij ons in de webshop.

Bestel nu online!

Cat6 internet kabel kopen? Bestel dan nu voordelig en vertrouwd online bij internet-kabel.nl. Bestel je op een werkdag voor 16.00 uur, dan verzenden wij het nog dezelfde dag. Dankzij onze jarenlange ervaring en een selectie aan vaste leveranciers zijn wij in staat om zeer uitgebreid assortiment internet kabels en toebehoren van goede kwaliteit tegen scherpe prijzen aan te bieden.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een deskundig advies!

FAQ's over internetkabels

Wat is een cat6 kabel?

Een Cat6 is een soort netwerkkabel dat speciaal is ontworpen voor het verzenden van data tussen verschillende apparaten. Voor thuisnetwerken is de Cat6 kabel ideaal. Deze kabel verschilt van de oudere Cat5(e) kabels doordat het meer vermogen heeft en beter kan tegen storingen van buitenaf. Cat6 kabels kunnen snelheden behalen tot wel 1000MBit/s per seconde. Ze hebben een bandbreedte van 250 MHZ en kunnen ook Gigabit netwerken ondersteunen. Het belangrijk om te weten dat bij grote afstanden de snelheid kan verminderen.

Wat is het verschil tussen een 100% koper kabel en een CCA kabel?

Er zit een belangrijk prestatieverschil in 100% koperen kabels en CCA kabels. Een 100% koperen kabel is gemaakt van puur koper. Puur koper heeft de beste geleiding van elektriciteit. Van een CCA kabel (Copper Clad Aluminium), is alleen de aluminium kern omhuld met een laagje koper. Koper is een kostbaar materiaal waardoor CCA-kabels goedkoper zijn. Maar zij geleiden minder goed elektriciteit dan koperen kabels. Daardoor kan er signaalsterkte verloren gaan en kunnen de CCA kabels last krijgen van verminderde prestaties. Wil je garantie hebben van de beste kwaliteit? Kies dan voor een 100% koperen kabel.

Moet ik voor een cat6 of een cat6a kabel kiezen?

Voordat je beslist, is het slim om te begrijpen wat de verschillen zijn tussen Cat6 en Cat6a kabels. Een Cat6 kabel is goed voor een snelle netwerkverbinding, terwijl Cat6a geschikt is voor nog snellere verbindingen. Cat6a kan ook meer gegevens tegelijk verwerken (500 MHz vs. 250 MHz voor Cat6). Voor een normaal thuisnetwerk werkt Cat6 prima.

 

Als je een bedrijfsnetwerk installeert, is het verstandig om Cat6a te gebruiken vanwege zijn hogere vermogen. Cat6a kabels hebben vaak betere bescherming tegen storingen dan Cat6. Dit is vooral handig in ruimtes met veel elektronica. Maar let op, Cat6a kabels zijn dikker en minder flexibel. Dat moet je onthouden bij het aanleggen van je netwerk.