Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Internet kabel accessoires

Internet kabel accessoires kopen?

Bij de aanleg van een netwerk komen veel zaken kijken. Je wilt een stabiel netwerk waarbij goed het overzicht kan worden gehouden. Met alleen goede kabels ben je er vaak nog niet, want het kan zijn dat je ook nog de nodige accessoires nodig hebt en speciale gereedschappen. Wanneer je bijvoorbeeld een kabel op rol gaat trekken, dan ben je de juiste connectoren nodig en om deze aan de kabel te monteren heb je weer speciale gereedschappen nodig. Bij internet-kabel.nl vind je alle accessoires die van toepassing kunnen zijn bij voor je thuisnetwerk of zelfs professionele bedrijfsnetwerken.

Gereedschappen

Bij de aanleg van een bekabelingsnetwerk zijn eigenlijk altijd speciale gereedschappen nodig. Je kunt hierbij denken aan een LSA tang, krimptang, kabeltester, een kabeltrekker, etc.

Ga naar de gereedschappen

Internetstekkers

Om een internet kabel aan te sluiten op een RJ45 poort zijn internetstekkers nodig. In de internetstekkers worden de aderparen van de kabel in een speciale volgorde vastgeklemd. De standaard patchkabels zijn al voorzien van internetstekkers, maar bijvoorbeeld kabel op rol moet nog worden voorzien van internetstekkers om deze aan te kunnen sluiten op de ethernetpoort van bijvoorbeeld je computer, smart TV of een wandcontactdoos.

Ga naar de internetstekkers

Kabelhulzen

Het is belangrijk om overzicht te houden, helemaal wanneer er gebruik wordt gemaakt van veel bekabeling. Patchkabels zijn hiervoor verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar voor internetkabels op rol gaat dit niet op. Om toch enigszins overzicht te houden kan deze bekabeling worden voorzien van kleurcodering door ze te voorzien van Kabelhulzen. De Kabelhulzen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en beschermen de RJ45 internetstekker.

Ga naar de kabelhulzen

Kabellabels

Een andere manier om overzicht te houden in internetbekabeling is door gebruik te maken van labels voor internetkabels.

Ga naar de kabellabels

Kabelclusters

Kabelclusters zijn de oplossing om overzicht en orde te houden in de bekabeling. Ze worden gebruikt om meerdere kabels bij elkaar te houden. Je hebt de keuze uit meerdere soorten kabelbinders, met elk hun eigen voordelen.

Ga naar de kabelclusters

Internetdozen

Wanneer ruimtes moeten worden voorzien van internetaansluitingen, dan zijn internetdozen nodig. Deze in- of opbouwdozen zorgen ervoor dat het internetsignaal van de aangesloten installatiekabel kan worden doorgegeven naar de aangesloten internet patchkabel. Op de internetdozen kun je met nummers aangeven om overzicht op het bekabelingsnetwerk te houden. Een internetdozen is verkrijgbaar in verschillende varianten.

Ga naar de internetdozen

Bestel nu online!

Internet kabel accessoires kopen? Bestel dan nu voordelig en vertrouwd online bij internet-kabel.nl. Bestel je op een werkdag voor 16.00 uur, dan verzenden wij het nog dezelfde dag. Dankzij onze jarenlange ervaring en een selectie aan vaste leveranciers zijn wij in staat om zeer uitgebreid assortiment internet kabels en toebehoren van goede kwaliteit tegen scherpe prijzen aan te bieden.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een deskundig advies!

FAQ's over internetkabels

Waarom een patchkast?

Of je nu op kantoor een bedrijfsnetwerk installeert of in je huis een thuisnetwerk aanlegt, een patchkast is daarbij een ontzettend belangrijk onderdeel. Met behulp van een patchkast kun je namelijk een betrouwbaar, veilig en overzichtelijk netwerk inrichten. In de kast komen de netwerkapparaten en UTP-kabels samen en breng je de verbinding tot stand. Wanneer je in de 19 inch patchkast alles overzichtelijk monteert, zie je in een oogopslag welke kabels bij welke verbinding horen. Mocht er dan storing of geen goede verbinding (meer) zijn, kun je dit vaak gelijk zien. Zo kun je sneller handelen en tot een oplossen komen en verminder je de uitvaltijd van je netwerk

Hoe breed is een 19 inch patchkast?

De breedte van een patchkast wordt vaak aangegeven als 19 inch, maar wat houdt dat nu precies in? De term "19 inch" geeft aan hoe breed het ophangsysteem is van de patchkast. Het geeft dus niet de buitenmaat van de kast aan. Een 19 inch patchkast is 60 of 80 cm breed. 19 inch, wat gelijkstaat aan 48,26 cm, is dus de afstand tussen de bevestigingsprofielen aan de linker- en rechterkant van de kast en heeft nog een klein beetje ruimte over aan beide zijkanten. Bij een patchkast van 60 cm breed is er dus weinig ruimte over, bij een patchkast van 80 cm breed is er genoeg ruimte beschikbaar voor het plaatsen van handige hulpmiddelen, zoals voor het plaatsen van kabelgoten. Als je vaak kabels in en uit de kast moet halen, dan adviseren we om te kiezen voor een patchkast van 80 cm breed.

Wat zit er in een patchkast?

Een patchkast is uitgerust met bevestigingsprofielen in alle 4 hoeken. De afstand tussen de profielen aan de linker- en rechterkant is 19 inch, oftewel 48,26 cm. Je kunt hier je alle netwerk apparaten van19 inch of accessoires aan vastmaken. Boven en onder heeft de kast een kabeldoorvoer om kabels in of uit de kast te halen. Deze kabeldoorvoer is afgedicht met een afdekplaat die je gewoon er af kan schroeven. De kast wordt leeg geleverd. Daardoor kun jij gelijk al je netwerk apparaten, zoals een server, router, patchpanel, ethernet switch en stekkerdozen, in je nieuwe kast plaatsen. Heb je apparaten kleiner dan 19 inch? Deze kun je op de bijpassende legborden plaatsen. Ook handleidingen en andere documenten kun je in je kast bewaren door ze in een afsluitbare lade te leggen.