Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Internet stekkers

per pagina

Internet stekker voor internetkabel kopen?

Om een internet kabel aan te kunnen sluiten op een Ethernet poort moet deze voorzien zijn van een RJ45 internet stekker. Er is dan geen LSA internettool benodigd. De standaard internet kabels (patchkabels) zijn al voorzien van deze internet stekkers, maar als je een kabel op rol hebt gekocht dan moet deze nog worden voorzien van  deze stekkers.

Als er kabels getrokken moeten worden, dan is het verstandig om gebruik te maken van kabel op rol. Aangezien deze internet kabels dus niet standaard voorzien zijn van internet stekkers zijn ze veel makkelijker te trekken door bijvoorbeeld een loze buis en is er een minder grote doorgang nodig. Je moet dus zelf nog een internetstekker aan beide uiteinden monteren met behulp van een krimptang. Welke internetstekker je moet kiezen leggen we je hieronder kort uit.

Welke internetstekker moet ik kiezen?

 
RJ11

Voor telefonienetwerken wordt er gebruik gemaakt van RJ11 internetstekkers. Dit zijn kleinere type internetstekkers dan de RJ45 versie die wordt gebruikt voor internet netwerken. Een RJ11 internetstekker is net als een RJ45 internetstekker te bevestigen op elke soepele internet kabel.

RJ45

De RJ45 internetstekker wordt gebruikt voor internetbekabeling. Let er wel goed op dat je de juiste internetstekker kiest. Cat5e, Cat6 of Cat6a. Shielded of unshielded. Cat5e en Cat6 internetstekkers zijn verkrijgbaar in een shielded en unshielded versie. Een Cat6a internetstekker is standaard uitgevoerd in een shielded versie. Wanneer het een afgeschermde kabel betreft (FTP/S/FTP), dan dient er gebruik te worden gemaakt van een shielded internetstekker. Betreft het een onafgeschermde kabel (UTP), dan kan er een unshielded internetstekker gebruikt worden.

Keystone

Een keystone internetstekker wordt vaak gebruikt in patchpanelen. Aan de zijde van de keystone plug wordt een installatiekabel door middel van een LSA tang aangesloten en aan de andere zijde een internetkabel met RJ45 internetstekker.

Koppelstukken

Om twee internetkabels te verlengen kun je gebruik maken van een koppelstuk. Zowel RJ11 als RJ45 internetstekkers kunnen aangesloten worden op een koppelstuk. Houd er ook hier rekening mee dat een afgeschermde kabel een afgeschermde koppelstuk nodig heeft.

Verdeeldoos

Een verdeeldoos wordt gebruikt om een kapotte internet kabel te herstellen of twee internet kabels te verlengen. Op de verdeeldoos worden aderparen met een LSA internettool aangesloten, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een RJ11 of RJ45 internetstekker.