Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

In 5 stappen een netwerkkabel aansluiten

Je wilt een nieuw thuisnetwerk aanleggen of de bestaande netwerk bekabeling vervangen. De tijd van plastic kabelgoten op de plinten is voorbij en je maakt er écht werk van. De nieuwe kabel moet door wand, vloer of plafond netjes weggewerkt worden. Lees hier hoe je stap voor stap je netwerkkabel aansluit.

Bij het trekken van netwerk kabels door muren wil je de opening zo klein mogelijk houden. Het beste kun je dan kiezen voor kabel op rol. Deze kabel heeft namelijk het voordeel dat er nog geen connectoren aan de kabeleinden bevestigd zijn. Je hoeft dus alleen rekening te houden met de diameter van de kabel en niet met de veel bredere stekker. Bovendien kan de kabel op maat worden geknipt en houd je geen overtollige kabellengtes over.

Nadat je de kabel van A naar B hebt getrokken, moet je de kabel nog afwerken met connectoren. Tegenwoordig wordt er alleen nog gebruik gemaakt van een "straight" kabel. Dat betekent dat de connector aan het begin op dezelfde manier is verbonden als aan het eind van de kabel.

Welke kabel categorie kies je?

Voor het aanleggen van een netwerkverbinding heb je kabel op rol nodig. Kabel op rol is tegenwoordig in alle categorieën verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7.

Cat 5e en Cat6 kunnen snelheden tot 1000 Mbit/s aan en zijn geschikt voor gigabit netwerken. Echter is de bandbreedte van Cat6 met 250mhz 2,5 keer zo groot als bij Cat5e. Cat6a en Cat7 zijn met 10.000Mbit/s geschikt voor 10-Gig netwerken. Terwijl Cat6a een bandbreedte van 500mhz heeft, bied Cat7 600mhz. Samengevat kun je zeggen: Hoe hoger de categorie des te sneller het dataverkeer en des te meer data tegelijkertijd kunnen worden verwerkt.

Materiaal ader paren

Heb je een keuze gemaakt voor een categorie die bij jouw internetgebruik past, kun je kiezen uit CCA en 100% koper. Hier hebben we het over het materiaal waaruit de kern van de kabel, de aderen, bestaan. 100% koper is de beste keuze omdat het minder gevoelig is voor kabelbreuk en netwerk signalen beter geleid. Tevens is een 100% koper kabel geschikt voor PoE.

Soepele of stugge kabel

Doorgaans gebruik je voor het afmonteren van een kabel op een connector een soepele kabel. Mocht je de kabel echter aan de ene zijde op een LSA-strook van een wandcontactdoos of patchpaneel aansluiten, heb je een stugge kabel nodig. In dit geval heb je ook connectoren nodig die geschikt zijn voor stugge kabels. Wij geven bij al onze connectoren aan of ze voor een soepele of stugge kabel geschikt zijn.

Afscherming

Bij een kabel op rol kun je kiezen tussen een onafgeschermde (UTP) en afgeschermde (FTP) kabel. Het is heel eenvoudig: Ligt de kabel niet naast een stroom- of coaxkabel en zijn je overige netwerkcomponenten en kabels onafgeschermd, volstaat een UTP-kabel. Zijn je andere netwerkkabels en bijvoorbeeld je patchpanel afgeschermd of weet je het niet zeker, kies je voor een ftp-kabel.

Wat heb je nodig om een internetkabel te maken?

- cat5e kabel of cat6 kabel
- connectoren
- kabelstripper
- krimptang

Heb je alle benodigdheden, dan kun je beginnen!

Stap 1: Netwerk kabel strippen

Strip de kabelmantel van de netwerkkabel met behulp van een striptang zodat de kleine aders zichtbaar zijn.

Netwerk kabel strippen

↑ Hier zie je duidelijk 4 ader paren: wit-blauw & blauw - wit-oranje & oranje - wit-groen & groen - wit-bruin & bruin

 

Wanneer een tule aan de kabel moet worden bevestigd (dit is optioneel), moet deze eerst op de kabel worden geschoven voordat de connector wordt aangeknepen.

Stap 2: Leg de aders op de juiste volgorde

Aders op volgorde leggen

↑ Leg de kabel in deze volgorde:

1. wit-oranje
2: oranje
3: wit-groen
4: blauw
5: blauw-wit
6: groen
7: bruin-wit
8: bruin

Stap 3: Knip recht af

Houdt de connector met het lipje naar beneden en schuif de kabels erin.

Stap 4: Knijp de connector goed aan

Gebruik voor het aanknijpen van de connector een krimptang.

Connector op de netwerk kapel knijpen Tule om de connector schuiven

Stap 5: Herhaal stap 1 - 4 voor het andere uiteinde van de kabel

Je internetkabel is nu gereed voor gebruik!

 

Netwerkkabel aansluiten met hulpstuk

Als je voor het maken van een netwerkkabel een hulpstuk gebruikt, herhaal je de eerste twee stappen; je stript de kabel en legt de aders in de goede volgorde.

↓ Plaats de aders volgens de kleurvolgorde om het meegeleverde hulpstukje.

Aders in het hulpstuk plaatsen

1. wit-oranje
2: oranje
3: wit-groen
4: blauw
5: blauw-wit
6: groen
7: bruin-wit
8: bruin 

↓ Schuif het hulpstukje in de connector

Hulpstuk in de connector schuiven

↓ Knijp de connector aan met behulp van een krimptang

Connector aanknijpen

De netwerkkabel is klaar!

UTP kabel verlengen

Nadat je de internetkabel hebt afgewerkt met een connector, kun je de kabel aansluiten. Maar wat doe je als je na een tijd de internetkabel toch nog een stuk verder wilt leggen? Moet je dan opnieuw een kabel op rol helemaal vanaf het begin verleggen? Gelukkig niet!

Voor deze gevallen zijn er koppelstukken, een soort dubbele connector waarmee je twee RJ11 of RJ45 stekkers aan elkaar kunt koppelen. Je stopt dan bijvoorbeeld de connector die je hebt afgemonteerd op een kabel op rol in de ene zijde van het koppelstuk en een kant en klaar patchkabel met connectoren in de andere zijde. En met het andere kabeleinde van de patchkabel maak je verbinding met je netwerkapparaat. Op deze eenvoudige manier kun je je internetkabel verlengen.

Over ons

Gratis professioneel advies

Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen over het aansluiten van een netwerkkabel? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

Kwaliteit én 25 jaar garantie

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.

Snelle verzending voor 16:00 uur

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.

 

Opmerkingen
Herman 2023-12-01 10:36:23
Als ik een CAT6 kabel neem waarbij ikzelf de connectoren heb gemonteerd krijg ik een verbinding met een snelheid van 100Mb. Als ik een kant en klare kabel gebruik wordt de snelheid 1000Mb. Hoe komt dit en hoe kan ik met de kabel door de woning (door vloer en muur) (CAT5e). lengte 25 meter, een 1000Mb verbinding maken?
Bjarne 2023-12-01 11:01:50
Hallo, Dat kan verschillende oorzaken hebben: Verkeerde connectoren gebruikt, verkeerde kleurvolgorde, interferentie op de kabel etc. https://www.utp-kabel.nl/kenniscentrum/hoe-maak-ik-een-utp-kabel.html hier kun je lezen hoe je de verbinding juist installeert. Het is ook belangrijk erop te letten dat de connectoren de zelfde eigenschappen hebben als de kabel. Dus soepele kern connectoren gebruiken voor een soepele kern kabel. Shielded conncetoren voor een afgeschermde kabel enzovoort.
Danny Loosveld 2023-06-21 17:37:37
Een vraagje aan de specialist? Heb een utp6 gekocht. Om van de bureau boven naar beneden aan te sluiten op een switch. Heb daarbij 1 fiche moeten afnijpen om deze te kunnen trekken. Stel nu vast dat er 4 gekleurde met steeds een witte een paar vormen… Moet ik deze in de zelfde volgorde in de fiche steken. Best ook de andere kant afnijpen en dezelfde volgorde hanteren? Of ben ik mis? Alvast bedankt voor iemand die mij zou kunnen helpen. Grz
Bjarne 2023-06-22 06:24:05
Hallo. Van kabels waar al een connector aan zit kun je geen connector afknijpen. Je hebt dan installatie kabel nodig om deze te kunnen doorvoeren door je leidigen. Deze kun je hier vinden: https://www.utp-kabel.nl/cat6-kabels/danicom-cat6-op-rol/filter/utp_1/
Rob 2023-05-24 13:10:41
Dag, Ik heb een Amerikaanse node Asus zenwifi ET8. Die wil ik wired backhaul aansluiten. Moet ik dan de kabel connector RJ45 aanpassen met aan de node kant naar A en aan de routerkant B aanhouden? vriendelijke groet Rob
Bjarne 2023-05-24 13:20:53
Goedemiddag, We hebben helaas geen ervaring hiermee, maar het klinkt inderdaad aannemelijk dat je aan de ene kant de A-norm hanteert, en aan de andere kant de B-norm voor de werking wanneer je een Amerikaans product gebruikt.
Dirk 2023-05-13 16:08:14
Moet ik bij gebruik van hulpstukken de 8 draden tot einde hulpstukken, of 2 cm door hulpstukken heen drukken? Dit is mij niet duidelijk
Bjarne 2023-05-15 06:28:08
Bij het gebruiken van de hulpstukjes schuif je de 8 aders tot einde hulpstukje erin. Niet er voorbij.
bruno vermeersch 2023-05-05 18:26:28
In een documentatie van Logilink spreekt men van aansluiting 568 A en 568B, wat betekenen deze aub? met dank
Bjarne 2023-05-08 06:22:43
Goedemorgen, Dit heeft te maken met de volgorde van afmonteren. De B-Norm wordt in Europa gebruikt. De A-Norm in Amerika.
Gaston 2021-03-08 11:13:32
Beste, Ik heb een CAT 6A S/FTP kabel getrokken en de Shielded connectoren met hulpstukje geplaatst. Met de tester geeft hij aan dat de draden goed zijn aangesloten, maar ik krijg geen verbinding. Aangesloten op mijn modem en daarna op de pc geenverbinding. Aan de modem ook geen led dat oplicht, zoals bij de andere verbindingen. Al de andere verbindingen zijn met 5 e kabel en een onshielded connector Wat zou er nog mis kunnen zijn?
Anita 2021-03-08 13:21:16
Beste Gaston, Heeft u de connector afgemonteerd op de B-norm, zie hieronder de link voor de juiste kleurvolgorde. 1: Wit-Oranje 2: Oranje 3: Wit-Groen 4: Blauw 5: Blauw-Wit 6: Groen 7: Bruin-Wit 8: Bruin De tester test niet op de kleurvolgorde. Succes, Anita
Bjorn 2021-01-22 22:40:13
Al vaker rj45 connectoren gemonteerd. Nu valt mij op dat ik de afgeschermde connectoren voor de cat6 kabel Niet goed op de bestaande cat 5 kabel krijg. Aanstrippen en erop zetten gaat goed maar bij het testen zijn vaak niet alle aders goed verbonden. Is er verschil in connectoren voor cat 5 en cat 6 kabels De doorzichtige rj 45 gaan wel in een keer goed erop
Anita 2021-01-25 15:33:47
Hallo Bjorn, Er is een verschil in Cat5e en Cat6. Cat6 is (bij ons) AWG 23 en Cat5e AWG 24. De diameters van de adertjes wijken dus af. Daarom is het aanzetten van een Cat6 connector op een Cat5e kabel niet aan te raden. Succes, Anita
Tim 2020-07-08 08:37:23
Beste, Ik heb onlangs een Cat6 kabel met connectors + hulpstukjes gekocht. Echter krijg ik het niet voor elkaar om beide groene draadjes goed in het hulpstukje te krijgen. Alle anderen gaan zonder probleem. Het lijkt erop dat de beide gaatjes iets te klein zijn. Heeft iemand tips?
Baer 2020-07-13 08:44:15
Beste, Daar helpen wij u uiteraard graag bij, wij willen u vragen om even een foto hiervan per mail te sturen naar [email protected]. Wij horen graag van u,
Paul 2020-08-24 16:10:47
Hey tim. de groene draden zitten net iets lager/hoger dan de andere draden. trek alle draden plat naast elkaar. probeer dan met een scherp potlood of iets anders met een punt de groene draden net ff wat hoger/lager te krijgen. dan vallen ze goed in de gaatjes.
Tom 2020-05-26 20:23:46
Moeten de aders helemaal door het hulpstukje geduwd worden? Ik krijg ze er namelijk maar voor de helft in. Groeten Tom
Lotte 2020-06-03 13:07:38
Beste Tom, De aders dienen inderdaad in het geheel door het hulpstukje 'geduwd' te worden. Dit is omdat er anders geen/minder connectie kan worden gemaakt.
Geert Van Veirdeghem 2019-03-09 06:11:52
ik heb een utp kabel cat6 met harde kern, en RJ45 aansluiting met hulpstukje. Ik moet de gekleurde draden niet ontmantelen? en heb krimptang. dus aders in juiste volgorde in hulpstukje steken in connector plaatsen en krimpen?
Carolien 2019-03-13 10:19:28
Beste Geert, Dat is inderdaad juist.
Ivar 2019-02-01 09:36:04
Is de kleuren volgorde van stap 2 wel correct? Aangezien het veelal paren betreft van dezelfde kleur en kleur/wit. Dan zou je verwachten dat 4. Blauw en 6. Groen moeten wisselen.
Carolien 2019-02-05 10:48:55
Beste Ivar, Klopt inderdaad, maar de kleurvolgorde is wel juist.
Piet 2019-01-06 09:46:24
Tip! Voor weinig geld koop je een simpel kabeltestertje die aan beide kanten de volgorde en of de aansluiting met de krimptang goed is gegaan. Zo kwam ik er achter dat van 3 kabels met geknepen aansluitingen enige contacten misten. Nooit iets van gemerkt tijdens jaren internetten. Met de bovenstaande handleiding nieuwe connectors geknepen en doorgemeten. Nu zijn alle verbindingen oké!
Jan 2019-01-11 17:40:00
Waar koop je deze kabeltester?
Math 2018-10-14 09:08:09
Moeten de 8 draden in beide stekkers in dezelfde volgorde zitten, of maakt dit niets uit? gr. Math
Baer Lenssen 2018-10-15 07:11:29
Beste, in onze blog waarop u heeft gereageerd is de kleurcode van de aders weergegeven. wanneer u dit aan beide kanten handhaaft is de kabel juist aangesloten. ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd.
Jeroen 2018-09-14 13:59:03
Het werkte geweldig. Dankjewel.
Marga 2017-12-16 14:09:43
Beste Al op vele manieren de connectoren aangesloten. Ook al een nieuwe kabel getrokken. Steeds hetzelfde probleem. Hij maakt verbinding, maar niet met het internet. Hij zegt een onbekend netwerk te zien. Alle andere pc´s etc. doen het prima in huis ook op kabel een andere kabel dus'. Ook deze PC doet het aan een andere kabel prima, dus aan de adapter ligt het niet. Andere plek inpluggen in de router maakt ook niets uit. De probleemoplosser zegt geen oplossing te hebben. Ook mensen van microsoft hebben al meegegekeken en kennen het probleem niet. Ik weet het niet meer.
Martijn 2017-12-20 08:23:16
Beste Marga, Heeft u de kabel al eens getest met een netwerk kabeltester? Deze test elke afzonderlijke ader in de kabel en laat eventueel zien of er één of meerdere aders niet functioneren. Als iemand in uw omgeving een kabeltester heeft kan het geen de kabel even door te meten. Echter geeft u aan al een andere kabel te hebben gelegd, dus de kans is dan groter dat het probleem elders ligt. De buis waar de kabel doorheen getrokken is, loopt deze via de meterkast of loopt er al een andere kabel door deze buis heen? Wellicht dat het te maken heeft met interferentie (storing) met andere bekabeling of apparatuur in de meterkast. Betreft het een onafgeschermde (UTP) kabel? Als u dit niet weet staat dit als het goed is wel vermeld (UTP, FTP of STP) op de kabelmantel. Ik hoop u hiermee alvast voldoende te hebben geïnformeerd.
Marga 2017-12-16 12:54:33
Beste allen wie kan mij helpen. Al vele malen connectoren aangesloten. Nu voor het eerst zonder de kabeltjes te strippen en volgens de beschreven volgorde. Het probleem blijft hetzelfde. Ik heb verbinding maar geen internetverbinding. De probleemoplosser zegt soms "LAN verbinding heeft geen geldige IP configuratie" en soms zegt hij dat de probleemoplosser de oorzaak van het probleem niet kan vinden. Ook ik heb alle adapters etc. gecontrolleerd en stuurprogramma's zijn goed etc. Er heeft ook al iemand anders mee gekeken. Met jullie handleiding hoopte ik het probleem op te lossen, maar neen helaas. We hebben ook al een nieuwe kabel getrokken omdat de oude wellicht kinken had. Het gaat wel om een meter of 10 kabel en de buis kronkelt door het huis ("wie dat heeft aangelegd...."). Daar heb ik mee te dealen.
Died 2017-10-23 07:14:03
Ik moet een utp kabel in een muurpunt plaatsen. Aan de achterkant is ie genummerd. Moet ik dan dezelfde volgorde aanhouden als hierboven staat? Gaat hier om een inbouwpunt waar 2 utp kabel in gedaan kunnen worden naar pc of tv
Carolien 2017-10-23 14:23:15
Beste, Indien u de kabel wilt aansluiten op een inbouwpunt dient u de nummering/ kleurvolgorde van het inbouwpunt aan te houden.
Kenny Bellaert 2017-10-15 20:15:27
Goedendag, Moeten de draadjes ontmanteld zijn ? Mvg
Carolien 2017-10-16 11:22:53
Beste Kenny, Alleen de mantel van de kabel dient gestript te worden. Vervolgens komen de gekleurde aders vrij zoals te zien op bovenstaande foto’s.
Mart 2017-10-07 18:44:16
Is er een verschil tussen cat5 en cat6 connectors
Carolien 2017-10-10 08:44:00
Beste Mart, Om de beste verbinding te realiseren is het belangrijk de connectoren te gebruiken die dezelfde kenmerken bevatten als de kabel. Dit betekent een Cat6 connector monteren op een Cat6 kabel en een Cat5e connector op een Cat5e kabel.
Arjan 2017-08-29 17:37:53
Ik mis bij Cat6 montage met hulpstuk een voorbeeld voor het afknippen van de aders op de juiste lengte.
Carolien 2017-08-30 11:10:55
Beste Arjan, Zoals te zien is foto 3 schuift u het hulpstukje in de connector. Belangrijk is dat tevens de mantel contact maakt met de connector. Op deze manier kunt u ook de lengte van de aders bepalen. (ongeveer 2 cm)
Rene 2017-08-28 19:09:45
Heb ronde kabel en dat wil van geen kant om er een stekker aan te krijgen
Carolien 2017-08-29 08:20:18
Beste Rene, De kabel die voor bovenstaande blog wordt gebruikt is ook rond. Als u deze stappen volgt en de juiste connector gebruikt zal het plaatsen van een connector moeten lukken.
Ashif 2017-05-24 16:43:39
Vraagje. De connector van mijn UTP kabel is kapot gegaan (het vastklik dingetje is afgebroken). Kan ik gewoon een connector kopen en deze vervangen en heb ik hier dan een krimptang voor nodig? Ik hoor het graag. Bedankt!
Daniel 2017-05-25 11:08:16
Het klopt wat je zegt, je kan deze vervangen voor een nieuwe. Hier heb je een krimptang voor nodig. Ook adviseer ik je dan wel om ook een tule te bestellen zodat de connector netjes afgewerkt is.
Marjo 2017-04-28 04:04:33
Hoe weet ik of het een straight kabel betreft? Heb deze niet zelf gelegd maar moet wel de connector vervangen. Kan ik dat aflezen uit de codering op de kabel zelf?
Carolien 2017-05-01 13:20:26
Beste Marjo, Het beste kun je kijken naar de uiteinde van de connectoren. Als beide uiteinden dezelfde kleurvolgorde hebben, zoals uitgelegd in ons blog: hoe maak ik een utp-kabel https://www.utp-kabel.nl/blog/hoe-maak-ik-een-utp-kabel.html. Dan is deze kabel straight. Indien de ene uiteinde afwijkt van de andere dan betreft het een cross kabel.
Ivo 2016-04-03 13:06:12
Bij het strippen zie ik naast de gekleurde draden ,ook nog een zilverkleurige (aarde?) draad? Ik heb bij jullie de ftp cat 5e draad gekocht. Wat moet ik met die draad?
Carolien 2016-04-04 12:00:28
Beste Ivo, Het metaal is de aderdraad die geaard moet worden via de connector of via het patchpaneel.
Fred Spekle 2016-03-09 13:05:36
help mij heb cat6a SFTP kabel besteld strip je deze kabel dan zie ik dat de gekleurde kabels allemaal met een witte kabel gewikkeld zijn dus niet wit/oranje of wit/blauw wie kan mij hierbij helpen
Carolien 2016-03-23 08:21:19
Beste, Wanneer de kabelmarkering ontbreekt dan is bijvoorbeeld de witte kabel die met de bijbehorende gekleurde oranje kabel is gewikkeld de kabel oranje-wit. Deze houdt u zolang mogelijk gewikkeld zodat er geen verwarring ontstaat.
Rick 2015-12-19 10:56:44
Geld dezelfde kabel volgorde voor een op/in-bouwdoos? En hoe zit het met het aansluiten van de kabel op de doos?
Biep 2016-02-02 10:10:03
Ja de kabelvolgorde is hetzelfde
hurovi 2015-10-09 16:17:00
Bedankt, is goed gelukt. Heb een kabel met twee connectors gekocht, eentje afgeknipt, kabel door gat in vloer getrokken en losse connector erop gezet. Even pielen met de acht draadjes, maar ze vallen soepel in de gootjes. Tip voor het strippen: knip de huls vanaf het uiteinde in de lengte open, dan loop je veel minder kans een van de acht draadjes met je stanleymes te beschadigen.
Davy Deanan 2015-06-02 15:59:29
Goedenavond. Ik heb een Utp kabel getrokken en de connectoren geplaatst. Met de tester geeft hij aan dat de draden goed zijn aangesloten. De kleuren kloppen ook, maar ik krijg geen verbinding. Wat zou er nog meer mis kunnen zijn?
Daniel Spijker 2015-06-08 13:51:55
Dat kunnen diverse oorzaken zijn. Bel ons even om het e.e.a door te spreken: 074 852 6448
Wim Yedema 2015-05-23 20:00:19
Vervolgvraag: hoe sluit ik een utp contact doos aan?
Wim Yedema 2015-05-23 19:58:30
Het gebruik van de krimptang ontbreekt inderdaad. Dat is echter niet zo ingewikkeld (als je een goeie gebruikt, ik heb nu een van de Gamma die 1 van de draden niet goed afknijpt) Wat ik lastig vind is er voor te zorgen dat de draden in de goeie volgorde blijven zitten als je ze in de connector plaatst. Dat is toch aardig pruts werk. Wat ik in eerste instantie verrassend vond is dat je de aders dus niet moet strippen.
Marco Bodemeijer 2015-04-30 14:11:42
Als ik naar bovenstaande beschrijving kijk, dan wordt er vermeld dat een krimptang nodig is, doch niet wordt gebruikt.
Daniel Spijker 2015-05-04 12:25:29
Beste, Wat bedoeld u precies?